ЦДГ №2 „СТОЙНЕ КАЛАЙДЖИЙСКИ” ГРАД ОМУРТАГ, ОТБЕЛЯЗА 50 ГОДИШНИЯТ СИ ЮБИЛЕЙ

С детски празничен концерт по повод 50 години от основаването си и Първи юни – Международният ден на детето, ЦДГ № 2  гр.Омуртаг, отпразнува два  празника днес. В богатата и наситена на емоции програма, която беше изнесена на пл.”Летец-космонавт Александър Александров” участие взеха деца и техни ръководители от всички детски заведения в община Омуртаг. Сред официалните гости на празника бяха заместник-кметът на община Омуртаг г-жа Радка Рашева, Рембие Ереджебова секретар на общината, експерти от общинска администрация, бивши и настоящи директори и учители на детското заведение, родители.

Г-жа Илияна Димитрова, която е директор на ЦДГ №2 гр.Омуртаг получи поздравителен адрес и картина от името на кмета на община Омуртаг г-н Неждет Шабан. Те бяха поднесени от заместник-кмета г-жа Рашева.

„Приемете моите най-сърдечни поздравления за 50 годишния юбилей на Целодневна детска градина № 2 град Омуртаг.  Бъдете все така всеотдайни и горди представители на предучилищното възпитание в нашата община”, се казва в поздравителния адрес на кмета.

Поздравления и подаръци бяха поднесени и от всички директори на детски градини в община Омуртаг, както и от Независимия учителски синдикат гр.Омуртаг.

ЦДГ №2 е основана през лятото на 1964 година с една група. През 1965 г. започва да работи, като целодневна детска градина. На първи юни 1969 г. е именувана с името на най-малкото дете от шестте ястребинчета – Стойне Калайджийски. Ръководители на детското заведение са били Руска Миленкова,, Иванка Пеева, Стоянка Иванова. От септември 1986 година до днес директор е г-жа Илияна Димитрова. От нея разбрахме, че към момента забавачницата се посещава от 116 деца разпределени в пет групи по възрастов принцип, за тях се грижи висококвалифициран екип от 12 педагози, медицински специалист и помощен персонал.

Накрая на празника всички групи, които участваха в концерта получиха празнични торти осигурени от домакините.