Изключително добри резултати отчита Волейболен Клуб „Омуртаг” – гр.Омуртаг през 2014 г.

„През настоящата година към ВК „Омуртаг” има картотекирани 82 деца, включени в 7 отбора, участващи в състезания от календара на Българска Федерация Волейбол. Учебно-тренировъчният процес се води от четири треньора  - всички със специалност „физическо възпитание”.” Това съобщава треньорът от клуба Андрей Йорданов. Според него представянето на отборите за 2014 година е изключително добро. Четири отбора от клуба са се класирали за финалите на Републиканското първенство на България. Тринадесет годишните момичета с треньори Андрей Йорданов и Виолета Станкова са достигнали до Държавните финали в конкуренция с шестнадесет  клуба от Североизточна България. А на най-висшия волейболен форум провел се в гр.Варна от 13-ти до 19-ти юни момичетата от клуба са имали срещи с отборите на Локомотив Сф, Хебър-Пз, Велбържд-Кюстендил, Ботев-Враца и Казанлък. С три победи и две загуби отборът е заел почетното 7-мо място в България.

Отборът на десет годишните момичета пък с треньор Красимир Мирчев заема 1-во място в Регион „Добруджа” на проведено в гр.Шумен състезание, а на финалните игри през месец май за Източна България в гр.Казанлък те са спечелили златни медали побеждавайки отборите на „Казанлък-волей”, „Перун” – Варна, „Странджа”-Средец.

Отборите от клуба при десет и дванадесет годишни момчета, с треньори К.Мирчев и П.Петков, са завоювали сребърни медали на Републиканските финали, побеждавайки волейболните клубове на Стара Загора, Димитровград, Варна и Казанлък.

Треньорът съобщава, че през месец юли предстои участие на отбор момичета – 15 г. на Държавното първенство на спортистите от малките селища, което ще се състои за деветнадесети път тази година в гр.Костенец и Момин проход.

„Всички тези високи резултати щяха да са немислими без всеотдайния и доброволен труд на треньорите от клуба, без таланта и желанието за изява на нашите прекрасни деца, без изключително ценната и навременна финансова помощ от Община Омуртаг, моралната подкрепа и разбиране на Кмета на общината г-н Неждет Шабан и Председателя на Общински съвет – гр.Омуртаг г-н Метин Исмаил”, казва Андрей Йорданов.  Овен това той изразява благодарности и към ръководствата на Прогимназия „Акад.Даки Йорданов” и на Първо начално училище „Христо Смирненски” гр.Омуртаг за безвъзмездно предоставената възможност на клуба да водят тренировъчен процес с децата в спортните зали на училищата. В заключение треньорът съобщава, че финансовите средства, с които разполага ВК „Омуртаг” са все още недостатъчни и биха се радвали на всяка финансова подкрепа от страна на фирми и родители.

През следващата спорно-състезателна година 2014/2015 към клуба ще развиват дейност осем отбора подрастващи, от двата пола, на възраст от 10 до 17 години, с включени в тях 96 деца.

„Какво по-хубаво от това, толкова много деца да се занимават през свободното си време с изключително полезно нещо, каквото е движението и спортът. А може би сред тях е и бъдещият, нов Виктор Йосифов? Вярваме, че след упорита тренировъчна дейност отново високите резултати и класирания няма да закъснеят”, казва Йорданов.