30.05.2015 г.

По повод Международния ден на детето – Първи юни, Общинска Администрация - Омуртаг покани „Latona Cinema” в Омуртаг, след което откупи и подари на най-малките си жители посещаващи детските градини билети за 3 D прожекция на два от любимите детски филм. Над 600 са децата, които получиха билети, с които имаха възможност заедно с придружител да посетят едната от двете прожекции на анимациите „Кумба” и "Крадци на ядки". Прожекциите бяха на 29.05.2015 г. от 15,30 часа и 17,30 часа в клуб Фантастико” /бивш киносалон / в град Омуртаг.

Денят на детето в община Омуртаг ще бъде отбелязан и с тържества, които ще се проведат на 1-ви юни във всички детски градини. В детската ясла също предстои да бъде отбелязан празника. За шестте групи на яслата от Общинска администрация има осигурени колективни награди.

Предучилищното възпитание в общината се осъществява от 6 средищни детски градини с 10 филиални детски групи. В тях са обхванати 629 деца разпределени в 30 групи. През изминалата година по Национална програма „Модернизация на материалната  база в училище“, Модул „Подобряване на училищната среда“ са спечелени проекти на  обща стойност 43 844 лева

 

По Проект на ПУДООС и Министерството на околната среда и водите по кампания „Чиста околна среда – 2014 г.“ с мото „Обичам природата и аз участвам“ в ЦДГ № 2 гр.Омуртаг, ЦДГ с.Врани кон и ЦДГ с.Обител се оформиха приятни за престой на открито части от дворните места. Оформени са кътове с декоративна растителност, закупени и монтирани са външни детски съоръжения за игра , както и масички и пейки за игри и отмора.