21.08.2015 г.

Текат последни приготовления за Националния фолклорен събор „И си носим песента", 2015 г. Той се организира ежегодно от Община Омуртаг и Народно читалище „Нова светлина- 1956" село Горно Новково, със съдействието на Министерство на културата.Тази година празникът ще се проведе за деветнадесети пореден път на красивото възвишение край селото. Датите за събора са 29-ти и 30-ти август. Въпреки, че срокът за подаване на заявките за участие изтече, в момента все още се приемат такива.

Предстоящият събор има състезателен характер, като тричленно  жури от музикални специалисти оценява участниците в надпяването. Откриването му тази година ще бъде от 11 часа на 29-ти август. Концертната програма включва изпълнения на оркестър „Кралете” със солисти Златка Бошнакова и Митко Дедов.

През 2014 година над 150 участника от шест области на страната представиха свои изпълнения. Участниците бяха разпределени в няколко категории – детски, женски и мъжки певчески групи, индивидуални изпълнители, дуети, инструменталисти и танцови групи.