20.04.2015 г.

 

Кметът на община Омуртаг Неждет Шабан изпрати поздравителен адрес до председателя, Читалищното настоятелство на Народно читалище „Труд - 1950” и жителите на с. Врани кон по повод организираният на 18.04.2015 г. /събота/ пролетен концерт-спектакъл.

В поздравителното си слово кметът приветства организаторите за инициативата, с която внасят пъстрота и разнообразие в ежедневието на жителите на селото, като им пожелава да бъдат последователни в делата си и все така да поддържат културния и духовен живот в  населеното си място.

На всички празнуващи градоначалникът пожелава ведро настроение, положителни помисли и надежда за по-светло бъдеще!

„Бъдете здрави, щастливи и милосърдни един към друг! Живейте в разбирателство и взаимно уважение!”, се казва още в поздравителното обръщение.

Проведеният в съботния ден празник събра над 200 души в киносалона на село Врани кон. Програмата включваше хумористични театрални сценки, както и индивидуални и групови изпълнения на женската фолклорна група за народни песни към читалището.

Сред официалните гости бяха секретарят на община Омуртаг Рембие Ереджебова, общинският съветник от региона Мустафа Камберов, директорът на ОУ"Н. Й. Вапцаров" Сейфидин  Шекибов, Емел Расимова директор на ЦДГ  ”Първи юни” с. Врани кон, председателят на ЗПКУ "Единство" Халил Дургудов, кметове на кметства и др.