Тържествено стартира учебната 2017-2018 година в община Омуртаг

Тържествено стартира учебната 2017-2018 година в община Омуртаг

 

Първият учебен ден е специален празник за всички живеещи в Община Омуртаг, опазили за цял живот почитта към знанието и носталгията по ученическите години.
На официалното откриване на новата учебна година в Първо НУ „Христо Смирненски“, гр. Омуртаг, присъства кметът на община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов.

„15-ти септември е един от най-вълнуващите дни за малки и големи. Ден, в който всички изживяваме отново трепетите от класната стая и с умиление си спомняме за безценното време, прекарано на твърдия чин, пред черната дъска.

Горд съм, че община Омуртаг може да се похвали с отлични ученици-деца, които постигат успехи и благодаря на учителите и на  техните родители, че влагат всички усиля в името на доброто им бъдеще.

Скъпи деца, нашите надежди и мечти винаги са свързани с вас, защото вие носите със себе си промяната. Пожелавам ви здраве, усърдие и много, много успехи!....” каза в приветственото си слово кметът инж. Ешрефов.
Тържествено стартира учебната 2017-2018 година и в останалите училища на територията на община Омуртаг. С издигане на националния флаг, с богата празнична програма и поздравителни адреси от кмета инж. Ешреф Ешрефов  премина 15 септември 2017 година в 10-те училища на община Омуртаг.

Ръководството на общината целенасочено се стреми към това, децата и учениците да получат такова образование и подготовка, с които да се чувстват равнопоставени и конкурентноспособни на своите връстници не само в България, но и в Европа.

Вижте снимки от събитието тук !

Разгледайте фотоалбумите ни в flickr