И си носим песента - 2018

И си носим песента - 2018

 

На 01 Септември 2018 г.,за двадесет и втори пореден път, в с. Горно Новковосе проведе Традиционния фолклорен събор „И си носим песента”. Той се организира от Община Омуртаги НЧ „Нова Светлина”, с. Горно Новково,

Красивото възвишение над селото събра над 140 участника от цялата страна.Въпреки, че съборът от две години е регионален, присъстващите имаха възможност да се насладят на автентичен фолклор от цяла България.

Форумът през годините се утвърди като място, на което българомохамеданите от Родопите и от всички краища на страната имат възможност да представят своя фолклор и да се видят с роднини и приятели.

Хората от региона и гостите от цяла България, имаха щастието да се насладят на изпълненията на оркестър „Якоруда” със солист Айше, да чуят на живо Росица Пейчева, както ида танцуват под благозвучните фолклорни ритми на изпълнителите.

Официални гости на събора бяха народните представители –Ахмед Ахмедов – зам.председател на ДПС и Танер Али, Хамди Илязов, който е председател на областния съвет на ДПС-Търговище, Областният управител на област Търговище, Хайредин Мехмедов – Кмет на община Антоново, Емине Якубова - зам. кмет на община Търговище,кметове на кметства, заместник кметове на общини и общински съветници.

В приветственото си слово, Кметът на Община Омуртаг – инж. Ешреф Ешрефов, изтъкна важността на толерантното отношение между всички етноси в региона и обеща и в бъдеще да бъде гарант за уважението и взаимното разбирателство между всички жители на общината, независимо от тяхната етническа принадлежност, пол, религия и политически възгледи.

ГАЛЕРИЯ