Младите надежди на волейболен клуб Омуртаг, в надпревара за шампионската титла

10.03.2016 г.

Младите надежди на волейболен клуб Омуртаг, в надпревара за шампионската титла

 

На 09.03.т.г.  момичетата до 15 години на ВК”Омуртаг” играха  в гр.Варна финал от първия етап на волейболното първенство за регион Добруджа. Момичетата постигнаха две победи над  Белослав Варна и отборът на Шумен и продължават борбата за участие във финалите на Републиканското първенство във възрастовата си група. Финалната четворка, от която ще се излъчи победителят е в състав – Омуртаг – Омуртаг, Спартак – Варна, Лудогорец – Разград  и Добруджа – Добрич. Оспорваната борба ще бъде на 16.03.т.г. в гр. Добрич.

Момчетата  до 15 години на волейболен  клуб „Омуртаг”, на 13 и 14 март  също във Варна ще играят финал  с шестте  най-добри отбора от тяхната възрастова група за СИ България. Те ще мерят сили с Черно море- Варна, Дунав- Русе, Добруджа- Добрич,отборите  на Исперих и Суворово.Най-добрите отиват на финал.

Най- големия успех и предизвикателство за  волейболния клуб е участието в шестия турнир от Скаут Лигата по волейбол на България, която през този сезон е за момичета родени 2002/2003 година и ще бъде в Казанлък . Поредният турнир от уникалния проект на БФВ за развитие на младите волейболистки  се провежда в три дни, от 11 до 13 март (петък-неделя).Форматът от предишните издания се запазва, като в надпреварата  участват осем отбора, но има промени в участниците. Два тима се завръщат след едномесечно отсъствие – победителят от четвъртия турнир Арда (Кърджали) и Марица (Пловдив). Два отбора отпадат – съответно заелите последните две места в последния турнир – Звезди 94 (София) и Локомотив 1929 (София). Нов отбор също  се присъединява  към надпреварата, като това е победителят в три квалификационни турнира в регион Добруджа – Омуртаг (Омургаг).

Отборите са разделени в две предварителни групи по четири тима, в които се играе всеки срещу всеки. Първите два оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за първото място, победените - за 3-4 място.Третите отбори в групите играят за разпределение на пето-шесто място в крайното класиране. Последните от груповата фаза спорят за седма-осма позиция в крайното подреждане на турнира.

ВК ”Омуртаг” играе срещу отборите на Левски – София, Казанлък – Волей, Централен полицейски волейболен клуб София, в другата група са Марица – Пловдив, Арда- Кърджали и ЦСКА и Славия.

raw/uploads/2016/VK Omurtag.jpg