Злато, сребро и бронз за състезателите от БК „Омуртаг“ от Републиканските първенства през месец март

Със сребърен и бронзов медал  се завърнаха състезателите от  Боксов клуб „Омуртаг" от Първия кръг на Държавното лично отборно първенство за Купа България младежи. Състезанието се проведе от 08.03. до 12.03.2016 година в град Пловдив. В него участваха трима състезатели от местния клуб. Ниязи Алиев в категория до 49 кг. се класира на второ място отстранявайки съперниците си от Кърджали, Ямбол и Плевен. Серкан Сеидов се класира на трето място срещу опонента си от Варна. Третият участник - Танер Исмаилов, нe успява да се класира и губи 2:1 съдийски гласа от съперника си от столичния клуб „Кико София".

С поредния златен медал бе отличена фаворитката на клуба Мелис Йонузова  от Държавното лично отборно първенство Втори кръг за Купа България жени и девойки.  То се проведе в град Русе  от 15 до 19.03.2016 г.

Йонузова е най-добрият състезател на клуба за 2015 година.  Успехите и продължават и през настоящата. Десетокласничката е включена в състава на Националния отбор по бокс.  През изминалата година Мелис е класирана на III-то място в Международния турнир по бокс за жени "Балкан" на купа Балкан. През 2016 г. предстои тя да участва в Европейско първенство по бокс в Унгария, съобщава треньорът Фикрет Ереджебов.

Източник на информацията: Фикрет Ереджебов – тел: 0887 340 901

raw/uploads/2016/mi.jpg