Заместник-кметът Юнал Османов откри Областния кръг по волейбол на „Ученически игри 2015/2016“ в град Омуртаг

            Заместник-кметът на Община Омуртаг Юнал Османов откри Областния кръг по волейбол на „Ученически игри 2015/2016“. Домакин на събитието е Прогимназия „Акад. Даки Йорданов“ град Омуртаг. Състезанието се провежда в закритата спортна база на градския стадион. Заместник-кметът приветства гостите и участниците от името на кмета на Общината инж. Ешреф Ешрефов.

       „Скъпи гости и участници,

         Добре дошли в град Омуртаг, звездното градче на България. Родният град на Александър Александров – вторият български космонавт, родният град на Виктор Йосифов – един от най-добрите волейболисти в националния отбор. Това събитие е изключително престижно за авторитета на град Омуртаг, който смея да твърдя не без основание е волейболният център на Област Търговище. На всички отбори пожелавам успех и нека най-добрите победят“, бяха думите на Османов.

            Сред гостите на турнира бяха регионалният координатор по волейбол за Североизточна България г-н Александър Александров, директорът на спортно училище „Никола Симов“, град Търговище г-н Кольо Калев, директорът на прогимназия „Акад. Даки Йорданов”, град Омуртаг г-жа Теодора Витова.

            В надпреварата днес участват тимовете от Област Търговище, които са заели първите места на общинските кръгове по волейбол на „Ученически игри 2015-2016“. Първенците от днешния турнир ще спечелят квота за участие в Зоналните турнири.

raw/uploads/2016/IMG_2798.jpg