Традиционен пролетен събор в село Могилец

На тридесети април и първи май в село Могилец, под патронажа на кмета на Община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов се проведе Традиционният пролетен събор. Той ежегодно се организира съвместно между община Омуртаг, НЧ „Просвета-1943” и кметството в село Могилец. Мероприятието се проведе за двадесет и шести пореден път и отново събра хиляди жители и гости от общината, страната и чужбина. Проведеното събитие е едно от най-посещаваните и очаквани празници в община Омуртаг. С разнообразната си програма, той е хубав повод да върне в селото изселниците от района и да поддържа жив спомена за родния край. По време на официалната част присъстващите бяха приветствани от кмета на Община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов. Той изрази положителните емоции, с които ежегодно го зарежда родовата среща в село Могилец и призова хората да пазят традициите, да се събират близки и роднини и да тачат празниците, защото те са мястото, на което се сплотяват всички.

На първи май съборът бе уважен от председателя на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ и част от Централния предизборен лъч.

Сред гостите бяха още членовете на Централно оперативно бюро на ДПС Рушен Риза и д-р Тунчер Кърджалиев, зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев, народните представители Имрен Мехмедова и Танер Али, областният председател на ДПС – Търговище  Хамди Илиязов, общинският председател на ДПС - Омуртаг Халил Басриев,  председателят на ОбС – Омуртаг д-р Метин Исмаил, кметове на съседни общини и много гости от Република Турция, сред които и почетният гражданин на Община Омуртаг Ефраим Камберов.

За доброто настроение на съборяните тази година се погрижиха поп-фолк певицата Галена, поп изпълнителите Дамян Попов и Мария Накова, както и оркестър „Исметлер“ от град Омуртаг. Програмата включваше още фолклорни изпълнения, песни и танци представени от самодейни състави от региона и община Котел. За любителите на спорта бяха организирани конни надбягвания, народни и пехливански борби.

ГАЛЕРИЯ